Artikler om: Er du boligsøgende?

Sådan starter du et bofællesskabHvad er et bofællesskab
Hvad ligger der egentlig i betegnelsen bofællesskab. Det er i princippet hvad man selv gør det til. Generelt er der tale om en bolig, hvor man bor flere personer sammen. Man har sit eget private værelse, mens køkken, badeværelser og eventuelle stuer, kontor med mere er fælles. Der er ingen generelle regler for hvor tæt man skal være på hinanden, og hvor meget man skal være fælles om i hjemmet. Det er helt op til det enkelte bofællesskab, at danne de rammer og normer man ønsker for boligens beboere. 

Så du kan helt selv bestemme hvordan dit bofællesskab skal fungere; om I skal have fælles spisning, faste rengørringsdage, ugentlige møder.. Det aftaler I blot internt, så rammerne er sat.

Hvordan starter jeg et bofællesskab.
For at lave et bofællesskab skal du bruge en bolig, der er egnet til bofællesskab, som altså indeholder værelser til flere personer. Dertil skal du også bruge nogle roommates til at fylde boligen ud med.

Og hvad kommer så først- boligen eller roommates? Det er lidt ligesom ægget eller hånen. Skal man først have boligen sikret eller skal man sørge for at have samlet gruppen af roommates, inden man finder boligen?

Du kan gøre begge dele. Du kan starte med at finde den bolig, du gerne vil bo i, og derefter finde det antal roommates, som passer til boligen, men du kan også finde de roommates, du ønsker at bo sammen med, og derefter finde en passende bolig, som kan rumme alle roommates.
Jeg vil dog anbefale at du først finder de roommates, du skal bo sammen med, så du ikke ender med at stå med en dyr 4 værelses lejlighed og ingen roommates til at dele udgifterne med.

Find roommates
Du kan altid starte med at forhøre dig i dit netværk, om nogen af dine venner eller bekendte kunne tænke sig at gå sammen om at starte et bofællesskab. Er der ingen i dit netværk, der bider på eller mangler I én eller flere personer, kan du søge efter roommates her _Find roommates__. _

Tag et kig på de forskellige profiler, og find dem, der søger bolig i samme område som dig. Hvis du finder nogle profiler, du tænker kunne være gode, potentielle roommates, kan du kontakte dem, og mødes til en snak, så I kan se hinanden an, og vurdere om I kan vil være gode roommates.
Det er en god idé at forventningsafstemme og tale om hvordan I hver især ser på dét at bo i bofællesskab, og hvad I ønsker for livet i et bofællesskab. Så kan I bedst vurdere om I ønsker det samme, hvilket vil give den bedste dynamik i det kommende bofællesskab. Dermed udgår I også ærgerlige situationer hvor man flytter sammen uden helt at vide hvad hinanden forventer, og indser et par måneder efter, at I ikke fungerer som roommates.

Find boligen
Der er en masse store 3-4 værelses lejligheder ledige i store byer som Aarhus og København. De er ledige, da de er for dyre at bo i alene, som mange jo foretrækker at gøre. Derfor er de perfekte til bofællesskaber og da der er ikke lang venteliste på denne type bolig, er det relativt nemt og hurtigt at få fingrene i en bolig passende til bofællesskaber. Du kan gå på enhver boligside og finde mange ledige 3-4 værelses lejligheder.

Se de ledige lejligheder på findroommate her _Find bolig til bofællesskab_

Når både bolig og roommates er fundet, er det bare om at flytte ind og påbegynde hverdagen som roommates i jeres nye bofællesskab.

Opdateret den: 25/02/2020