Artikler om: Er du boligsøgende?

Sådan håndterer du mødet med en potentiel udlejerHar du ansøgt om en bolig, og har du været så heldig at blive udvalgt til en samtale med din potentielt kommende udlejer, så kan du her få nogle gode råd til hvorfor du mestrer samtalen med udlejeren, så dine chancer for i sidste ende at blive den udvalgte lejer stiger. 

Før samtalen1. Læs annoncen igennem igen

Det er en rigtig god idé at læse annoncen igennem, inden du tager til samtalen/interviewet. Det giver ikke et godt indtryk, at du spørger om ting, der allerede er nævnt i annoncen. Et godt tip er også, at hvis du har helt styr på annoncen, kan du også henvise til den et par gange undervejs i samtalen – det viser også, at du faktisk har læst den og at du oprigtigt er interesseret. 

2. Skriv de spørgsmål ned, som du vil stille

Når du har læst annoncen igennem kan det være, du har nogle spørgsmål – skriv dem ned, så du er sikker på, du får spurgt til samtalen. 

Under samtalen1. Vær afslappet

Det virker altid bedst, hvis du er ikke er alt for nervøs, når du møder på til roommate interviewet. Sørg for at tage hjemmefra i god tid, så du ikke er for stresset, når du møder op til interviewet. 

2. Vær nysgerrig/interesseret

Hvis du er tilbageholdende og ikke virker nysgerrig eller interesseret, så kan det være svært for udlejeren at lære dig at kende. 

3. Hav gerne nogle spørgsmål, og vær lidt kritisk

Du skal ikke være bange for at stille spørgsmål. Du skal virke interessant og og det gør du bedst ved at stille spørgsmål - både omkring lejemålet med også omkring udlejeren, i fald af at du skal bo sammen med udlejeren.

4. Vær dig selv 100%

Ligesom det er vigtigt, du er afslappet til samtalen, skal du også være dig selv. Udlejeren synes allerede du er interessant, givet at du er blevet udvalgt til samtalen, og du skal derfor bare være dig selv og lærer udlejeren bedre at kende. 

Efter roommate interviewetDet kan virke rigtig godt, hvis du en dag eller to efter samtalen skriver en tak-for-sidst-besked til udlejeren, hvor du også nævner, at man stadig er meget interesseret i boligen. Det skal bare være en lille besked, der følger op på jeres samtale og som igen viser, at du oprigtigt er interesseret.

Opdateret den: 25/02/2020