Artikler om: Er du boligsøgende?

Ingen svar fra udlejer? Sådan forbedrer du boligjagtenClick here for English version: Guide: No replies from the landlords? - Here's your next move


Har du sendt en masse beskeder afsted til udlejerne, men modtager ingen svar? Det er super frustrerende ikke at modtage svar, men i sådan en situation er det vigtigt, at du ikke giver fortabt. Der er flere forskellige ting du kan gøre, for at øge dine chancer for at få svar. Derfor får du her 5 gode råd til hvad du kan gøre for at få flere svar på dine henvendelser.

1 Tjek din besked igennem.Det første du kan gøre er, at gå de beskeder du har sendt igennem. Overvej om du kan tilføje mere information om dig. Jo mere information du skriver om dig selv, jo bedre lærer udlejerne dig at kende - og derfor vil de bedre kunne se hvad I har til fælles og forestille sig hvordan det vil være at bo sammen med dig. Dette giver dig en klar fordel når udlejerne i sidste ende skal beslutte sig for hvem de vil gå videre med. 

Prøv gerne at skrive lidt sjove facts om dig selv. Har du oplevet noget spændende, har du et skjult talent, kan du jodle? Disse ting er med til at gøre din besked mere mindeværdig, og det vil igen medvirke til at skille dig ud fra alle de andre henvendelser, udlejerne får.

Husk også at gøre beskeden personlig ved at skrive specifikt ind til noget af det, der står i annoncen. En standardbesked er noget af det værste udlejerne ved, så sørg for at inkludere noget fra annoncen, så udlejerne kan se, at du har brugt tid på at læse og tage stilling til annoncen - det giver mange plus point!

Du kan også overveje om du skal ændre i opbygningen af din ansøgning. Vær lidt kreativ. Du kan prøve at starte beskeden med en fangende sætning, der gør at udlejerne ikke kan lade være med at læse videre. Skriv evt. i punktform, så beskeden bliver mere læsevenlig.

2 Opdatér din profilHvis du ikke allerede har gjort det, så vil det være en stor fordel for dig og din boligsøgning hvis du udfylder din profil med et profilbillede og profiltekst.Mange udlejere ser bort fra henvendelser fra profiler, der ikke har noget profilbillede. De fleste foretrækker at kunne se hvem, der skriver til dem, da det er vigtigt for dem, at få sat et ansigt på deres potentielt kommende roommate. I langt de fleste tilfælde vil en profil med profilbillede blive valgt fremfor en profil uden profilbillede.

Selvom du skriver om dig selv i din henvendelse til udlejerne, er det stadig vigtigt også at have noget stående på din profil. Nogle udlejere søger nemlig selv efter deres kommende lejer, og derfor vil du med en profiltekst være mere attraktiv for de udlejere. Hvis de ud fra din profiltekst kan se, at I vil være et godt match vil de måske selv tage kontakten til dig - og så skal du ikke konkurrere med flere hundrede andre om værelset.

3 Få anbefalinger fra dine vennerPrikken over i’et på din profil er hvis du har fået anbefalinger fra dine bekendte. Det giver et godt indtryk hos udlejerne, at de kan se, at andre ‘godkender’ dig. Kan de se at andre har sagt god for dig, vil de være mere tilbøjelige til at tage dig med i betragtningen om at blive deres nye lejer. Du kan både få din mor, din tidligere roommate, din bedste ven til at anbefale dig - ligemeget hvem anbefalingen kommer fra, vil det have en positiv effekt hos udlejerne. Du kan få dine bekendte til at anbefale dig ved at sende dem linket til din profil. Så kan de selv gå ind og skrive anbefalingen direkte på profilen.

4 Vær opsøgendeSelvom du har skrevet til en udlejer en gang før, så skal det ikke holde dig fra at skrive til udlejeren igen. Du skal selvfølgelig ikke spamme udlejeren med besked på besked, men det er helt i orden at sende en opfølgende besked, hvor du følger op på din forrige besked og kan spørge indtil værelsets fortsatte ledighed, mens du angiver din stadig store interesse.

Hvis du samtidig har fulgt nogle af de ovenstående råd, og har fået opdateret din profil med billeder, tekst og anbefalinger, kan det være at udlejeren i denne omgang lægger mere mærke til dig og din besked. Derudover viser du også at du er seriøs og oprigtigt har interesse i værelset.

5 Giv ikke op - fortsæt søgningenDet vigtigste af alt er, at du ikke opgiver din søgning. Fortsæt med at søge og skrive til andre udlejere. Mens du venter på svar fra de udlejere du allerede har skrevet til, kan du skrive til nye annoncer - Jo flere du skriver til, jo større er dine chancer for svar. Derfor kan du udnytte svarventetiden med at kontakte nyoprettede annoncer. 

Vi håber, du kan bruge disse 5 råd i din søgning. Det er desværre ingen garanti for svar, men det er råd, der vil øge dine chancer, så du forhåbentligt vil modtage svar og komme videre i din boligjagt.

Knæk og bræk. 

Husk vi altid sidder klar på chatten i hverdage mellem 9-17. Så hold dig ikke tilbage hvis du har brug for flere råd eller sidder inde med spørgsmål.

Opdateret den: 25/02/2020