Artikler om: Er du boligsøgende?

Guiden til den gode boligansøgningEn god boligansøgning højner dine chancer for at finde en roommate og en bolig. Ved at bruge lidt ekstra tid på din profil og ansøgning, bliver du også set af udlejerne og du kommer tættere på at finde et værelse.

Det kan være udfordrende at skulle skrive om sig selv på en sådan måde, at andre gerne vil bo sammen med en. Der er mange måder at gøre det på, men du kan starte med at tænke over disse 5 ting inden du går i gang med at skrive. Som udgangspunkt skal din profiltekst handle om dig og om dig som roommate, mens din roommail til udlejerne mere skal omhandle det gode samarbejde, som I selvfølgelig vil få, når I bliver roommates. 

The English version: How to write effective profile texts and roommails

Svensk version: Guiden till den perfekta bostadsansökningen

1. Husk de vigtigste informationerDet er vigtigt, din profiltekst indeholder så mange informationer som muligt, men at det stadig er på forholdsvis lidt plads. Udover de helt basale informationer, såsom alder, beskæftigelse, grunden til at du søger værelse osv., kan du for eksempel skrive hvordan en normal hverdag ser ud for dig. Du kan også skrive hvad du får tiden til at gå med når du slapper af eller hvordan du forestiller dig jeres roommate samarbejde kommer til at fungere.

Sørg for at få en fængende start og god afslutning på din boligansøgning, da man som læser ofte starter med at læse de første par sætninger og så de sidste par sætninger bagefter. Hvis du kan fange udlejeren her, er der stor sandsynlighed for, at de giver sig tid til at læse hele din tekst. Du kan for eksempel slutte af med at skrive fem ord, der beskriver dig bedst, eller de fem ting, du elsker at lave i din fritid – bare noget, der kan give udlejeren et indtryk af, om I passer sammen.

2. Brug et levende sprog og giv eksemplerDu kan på mange måder udskille dig fra mængden med f.eks. dine interesser eller din måde at være på. Men det er også en rigtig god idé at tænke over hvilket slags sprog, du vælger at skrive i. Hvis du for eksempel skriver, du er sjov, så vis det i din måde at skrive på ved at lave små jokes eller andre sjove ordspil, som beviser din påstand.
Skriver du, at du bruger din fritid på at se film, serier og dyrke sport, så kom med eksempler på hvilke film og serier du foretrækker at se, og hvilken sport du går det. Udlejerne vil bedre kunne matche jeres interesser, jo mere konkret du er.
Tænk nu hvis en udlejer er lige så stor Pretty Woman fan som dig, så vil denne information være med til at din ansøgning skiller sig ud fra mængden, og udlejeren vil måske være mere tilbøjelig til at skrive tilbage til dig, nu hvor I har en fælles interesse.
Så tøv ikke med at give dine interesser til kende. Det er dem, der gør dig unik!

3. Overvej dit valg af ordEn god profiltekst er ærlig, og fortæller om dig, sådan som du er. Du skal som sådan ikke lægge skjul på noget, men det kan stadig være vigtigt at tænke over hvordan du fortæller om dig selv. Det er for eksempel bedre at skrive om de ting du foretrækker end at skrive om de ting, du ikke kan lide. En positiv indstilling og valg af positive ord, er langt bedre end brugen af ordet 'ikke' hele tiden. Ligesom du kan tænke over at bruge et levende sprog, kan du også tænke over at vælge nogle positive vendinger i stedet for de negative og kritiserende. En glad smiley hjælper også langt hen af vejen

4. Fortæl hvem du er med billederJeg er sikker på, du har en masse billeder af dig og af de ting, du interesserer dig for. Det er billeder som disse der er med til at gøre din profil og i sidste ende din boligansøgning endnu mere troværdig og som hjælper udlejeren til at finde ud af hvem du faktisk er. Billeder giver noget som tekst ikke gør, og det kan måske være denne lille ekstra ting, der gør at du skiller dig ud fra de andre i mængden. Det kan også være en god idé at uploade nogle billeder af dine interesser eller af dig i forskellige situationer. Hvis du igennem et par billeder kan fortælle din historie, er det helt sikkert at foretrække. Det giver læseren/udlejeren et rigtig hurtigt overblik over hvem du er som person.

5. Skriv den personlige boligansøgningSom udlejer vil man meget gerne modtage nogle boligansøgninger, hvor man kan se, at afsenderen har brugt lidt tid og energi på at sende den. Det er derfor vigtigt, du viser at du har læst udlejerens værelsesbeskrivelse og forklarer hvorfor du lige præcis har valgt at ansøge om at blive roommate med ham eller hende. Det kan derfor være en god idé at investere lidt tid i at skrive en god beskrivelse af dig selv, som du sagtens kan bruge i alle de boligansøgninger, du sender ud. Jeg vil anbefale dig at tage udgangspunkt i den profiltekst, du allerede har skrevet, og tage de vigtigste punkter ud. Her skal du især tænke over at tage de punkter ud, der er vigtige i forhold til den udlejer, du skriver til.
Det vil også være en god idé, at refererer til én eller to konkrete ting, som udlejeren har skrevet i annoncen. For eksempel, har udlejeren skrevet at han kommer fra Jylland, har hund eller elsker pizza, så kommenter på dette. På denne måde kan udlejeren virkelig se, at du har læst annonceteksten og ikke bare sender den samme standardtekst ud til alle udlejere. 

Held og lykke med boligsøgningen!  

Opdateret den: 25/02/2020