Artikler om: Er du boligsøgende?

Hvad kan du forvente når du skal søge bolig?

Du kender måske venner eller bekendte, som selv har søgt bolig før, og har der igennem en idé om hvordan det foregår. Det er altid godt at forhøre sig i sit netværk, og få råd fra de omkring dig.

Ingen boligsøgninger er dog ens, så du kan ende med at have en helt anden oplevelse en dine bekendte.

Hvad der er realistisk inden for pris, areal, ventetid kommer helt an på hvor bredt du søger og hvor i landet du søger. Boligerne i København vil have en dyrere kvadratmeterpris end boliger andre steder. Der er generelt stor forskel på pris og ledighed på boliger i de store universitetsbyer og mindre danske byer.

Søger du bolig i København, Aarhus, Aalborg eller Odense vil du dermed kunne forvente at det vil tage længere tid at finde bolig, idet der er større efterspørgsel på boliger end i andre byer. Priserne vil derfor også være derefter, hvilket gør en 50 kvm lejlighed i København dyrere end en lejlighed med samme areal i Herning.

Så inden du begynder din boligsøgning og ligger dig fast på dine søgekriterier, vil det være en god idé at undersøge udbuddet af boliger i dit søgeområde for at få en idé om hvor prisen ligger og hvor meget der er til leje.

Opdateret den: 25/02/2020