Artikler om: Er du boligsøgende?

Forbered en ‘Plan B’

Hvert år vil mange unge søge mod storbyerne hvor de skal studere videre de næste mange år.

Med et stigende antal boligsøgende, er det klart, at det vil lægge et pres på boligmarkedet. Da de fleste unge boligsøgende hovedsagligt er interesseret i lejeboliger, er det også lejeboligmarkedet, der er hårdest presset. Den store efterspørgsel på lejeboliger, kan også påvirke din boligsøgning.

Boligudlejerne vil modtage rigtig mange ansøgninger uanset hvilket medie du søger gennem. Derfor må du ikke blive slået ud hvis du ikke hører tilbage fra udlejerne lige med det samme. Går din boligsøgning dog ikke helt som du havde håbet, kan det være en god idé at forberede sig på en ‘Plan B’.

Hvad kan ‘Plan B’ være?

Er der gået noget tid hvor du har søgt bolig uden resultat? Så kan det være fordelagtigt at ændre din søgningsmetoder. 

Revurder dine søgekriterier. Du skal selvfølgelig stadig søge de boliger du er interesseret i, men du skal også overveje, at søge bredere end du i første omgang havde tænkt dig. Søg i andre områder end tættest på centrum, søg boliger selvom de ikke opfylder alle dine ønsker, men kun dele af dem.
Husk også altid at det er de billigste boliger, der modtager flest ansøgninger. Så hvis der er plads i budgettet, kan det være en fordel at søge de boliger, der har en højere husleje, da de som oftest er mindre populære og dermed er dine chancer for at få boligen større.
Selvom du måske kun søger en permanent bolig, så overvej også at søge de boliger der blot er ledige i en begrænset periode. Det er måske ikke dit drømmescenarie, at flytte ind for en 3-6 måneders periode, men det vil trods alt sikre dig en bolig, og det er en god start. Det vil give ro i sjælen, og så kan du altid fortsætte din boligsøgning efter en permanent bolig efterfølgende velvidende at du trods alt har tag over hovedet det næste stykke tid.
Gå sammen med andre boligsøgende. De boliger der er størst rift om er de billige lejelejligheder og værelser. I mange af Danmarks store universitetsbyer er der de seneste år blevet bygget rigtig mange nye lejligheder. Disse lejligheder er gerne store 3-4 værelses lejligheder og er derfor for dyre at leje for mange. Derfor kan du drage fordel af dette, ved at finde andre boligsøgende og sammen leje lejligheden. Du får en helt ny, moderne lejlighed, men huslejen er til at overkomme, da du deler den med flere andre.
Undersøg alle dine muligheder! Husk at skrive dig op til kollegieværelser og studieboliger. Brug også dit netværk. Det kan jo være at nogen kender nogen, der kender nogen… Brug de sociale medier. Der er adskillige boliggrupper på Facebook, der har annoncer for ledige lejemål - det samme gælder dba. Så sørg for at udnytte alle muligheder, store som små. Man har jo lov til at være heldig!

Opdateret den: 25/02/2020