Artikler om: Er du boligsøgende?

Få mest ud af dit PremiumNår du har tilkøbt et Premium medlemskab, kan du lige så godt få så meget ud af det som muligt, mens du har det. Jo mere du bruger det, jo større chance er der for, at du finder en bolig hurtigere.

_Her er vores 5 bedste råd til hvordan du får mest ud af dit Premium medlemskab_

Skriv til så mange som muligt

Du har måske på forhånd fundet en håndfuld udlejere, du vil kontakte. Når du har skrevet til dem, er det vigtigt du ikke holder op med at søge. I stedet for at sidde og vente på svar fra de første du har skrevet til, skal du fortsætte søgningen, og blive ved med at kontakte flere udlejere. Selvom de udlejere du allerede har kontaktet, er de, som passer bedst til dine kriterier, vil det være dumt ikke at søge videre. Man kan aldrig vide hvilken type udlejer man har skrevet til. Er det en af dem, som tager sig god tid om at tage en beslutning, er det en af dem, som slet ikke svarer? Det er ikke til at vide på forhånd, og derfor er det vigtigt du ikke bare læner dig tilbage og venter på svar. 

Så jo flere du skriver til, jo større er dine chancer for at få kontakt til udlejerne hurtigere. Måske er nogen af de annoncer du i første omgang sorterede fra, dem som andre også sorterer fra, og derfor dem med færrest henvendelser. Skriver du til dem, som ikke har den billigste husleje, ikke ligger mest centralt er der gode chancer for de ikke har modtaget lige så mange henvendelser som andre, og derfor vil de være bedre til at svare og lave aftaler med.

Tjek søgesiden for nye annoncer dagligt

Der kommer nye annoncer til siden hver dag, så bliv ved med at tjekke søgesiden for at se om der skulle være kommet nogle nye, interessante værelser til. Du kan med fordel også gå til nogle af de ældre annoncer og se om der skulle være nogle interessante deriblandt. Selvom en annonce er 10 eller endda 20 dage gammel er det ikke ensbetydende med, at den er udlejet. Vi oplever mange udlejere, der ikke finder den rette roommate i løbet af de første par dage, eller hvor en aftale er gået i vasken. Så sidder de tilbage og bare venter på henvendelser, men med manglede interesse da mange automatisk tror at en ældre annonce ikke er aktiv længere.

Tjek din indbakke jævnligt

Tjek også din indbakke for nye beskeder. Med Premium bliver din profil vist på vores roommate-søgeside, som udlejerne kan bruge til selv at kontakte de boligsøgende fra. Så måske du vil modtage beskeder fra udlejere du ikke selv har kontaktet, men som synes du vil være en mulig roommate, og derfor er det en god idé at  holde øje med indbakken uanset om du har sendt beskeder til udlejere eller ej.

Husk de mange hjælpeværktøjer

Med et Premium medlemskab får du udover muligheden for kontakt med udlejere også adgang til vores mange hjælpeværktøjer, som kan hjælpe dig når du har fået bolig. Du kan finde skabeloner til lejekontrakt, som du og udlejeren kan bruge. Der er skemaer for rengøring, budget og madplan, som kan hjælpe dig og din nye udlejer godt i gang med livet som roommates. Der er også en tilstandrapport, som vi anbefaler du bruger og udfylder når du flytter ind, så alle eventuelle fejl eller mangler i boligen bliver noteret på forhånd, og du dermed ikke ved fraflytning, kan blive holdt ansvarlig for disse.

Få kontakt med andre boligsøgende og find en lejlighed sammen

En anden mulighed for at finde bolig er ved at gå sammen med andre boligsøgende, og sammen finde en bolig.

I byer som København og Aarhus, findes der mange store 3-4 værelses lejligheder, som udlejerne har svært ved at udleje fordi de grundet deres størrelse også har en husleje derefter. Er man dog 3-4 om at dele huslejen, bliver det pludseligt en meget fornuftig pris per person. Derfor vil det være en god mulighed at gå sammen med andre boligsøgende, som søger i samme område som dig selv og sammen søge disse store lejligheder, hvor efterspørgslen er langt lavere end ved 2 værelses lejligheder, som alle jo søger. Du kan søge rundt på roommate-søgesiden og skrive til de brugere, du tror kunne være gode roommates til dig, og høre om I skal gå på jagt sammen.

Med disse 5 råd optimerer du din søgning og får allermest ud af dit Premium medlemskab.
Husk at når du er færdig med at søge bolig og ikke skal bruge medlemskabet mere, skal du afmelde det i indstillinger.

Held og lykke med boligjagten!

Opdateret den: 25/02/2020