Artikler om: Er du boligsøgende?

Den hurtige vej til en lejeboligAlle der har prøvet at søge lejebolig, ved at det ikke altid går så hurtigt og nemt, som man håber. 

Især i de store universitetsbyer er der rift om boligerne, og specifikt de mindre lejligheder, som er ideelle boliger til unge og studerende. 

Har du selv været på jagt efter en lille lejebolig, kender du det sikkert. Mange udlejere er kontaktet, få svarer tilbage, og du har ikke fundet dit nye hjem.

Dette skyldes en enorm mangel på boligmarkedet af små lejeboliger. 

Nye studier viser, at 98% af alle lejeboliger på under 75 kvm i København er udlejet. Det betyder at alle de boligsøgende, som søger en lille lejebolig, skal kæmpe om de resterende 2 %, som er ledige. Dette er en kæmpe ulighed i udbud og efterspørgsel, hvorfor jagten på en f.eks. 2 værelses lejlighed kan blive en lang og trættende affære. 

Hvordan finder jeg en bolig hurtigt?
Hvis du står i netop denne situation, hvor du skal ud og finde en lejebolig, er hjælpen på vej. Der er nemlig en masse ledige lejemål i København, som allerede står klar til indflytning. Der har været et decideret byggeboom de seneste år og mange nye lejligheder er kommet til i f.eks. Valby, Sydhavnen, Amager og Nørrebro. Lejlighederne er topmoderne, rummelige - og rigtig dyre! Vi taler om lejligheder på over 100 kvm til over 15000 kr. om måneden i husleje. Altså lejligheder en ung, studerende på inden måde har råd til at bo i alene. Derfor er det naturligt at de mange boligsøgende i første omgang leder efter mindre lejligheder, der er til at betale. Dette gør, at de mange store lejligheder ikke er så efterspurgte, og derfor er de langt nemmere at få fingrene i end en 2 værelses lejlighed. Du vil kunne gå til enhver boligside og finde de første mange ledige 3 eller 4-værelses lejligheder, som står klar til indflytning uden venteliste.

Som boligsøgende kan du dermed komme uden om den lange kø til små lejeboliger, hvis du i stedet går efter de store. Men du skal selvfølgelig ikke sidde med huslejen helt alene. Ved at finde 2 eller 3 roommates, kan I dele udgifterne til boligen og ende med at sidde i en flot, ny lejlighed til kun 4000-5000 kr. om måneden per person. Så udover en billig husleje, en super flot lejlighed får du tilmed roommates, som kan gøre hverdagen lidt sjovere.

Hvordan finder jeg roommates?
Du kender måske allerede en håndfuld personer i dit netværk, som også skal flytte i forbindelse med studiestart. Gå sammen med dem og lej en af de store 4 værelses lejligheder som du f.eks. finder i Valby eller Amager. Der er også stor chance for, at der er nogen på dit nye studie, der står i samme situation som dig, og leder efter bolig, så kan du forhøre dig hos dem, og se om I skal finde noget sammen.
Ellers er der også et helt netværk af boligsøgende her på findroommate, som søger bolig. Find dem her, og skriv til de som du tænker, du vil kunne klikke godt med. 

Der er altså mange muligheder for både at finde en god lejebolig hurtigt i København og roommates du kan dele boligen med. Rigtig meget held og lykke med boligjagten. Husk at du altid kan skrive til os på chatten eller på mail support@findroommate.dk hvis du har spørgsmål eller vil have flere tips.

Opdateret den: 25/02/2020