Artikler om: Min roommate og jeg

Spar penge på dine faste boligudgifter


Husleje, el, vand, tv, internet, indbosforsikring...listen af boligudgifter du betaler til hver måned er lang. De fleste ting på listen, kan du ikke undgå at skulle betale til, men der kan være penge at spare. Har du f.eks. undersøgt om du har tegnet den billigst mulige indboforsikring?

Få her tips til hvordan du kan skære lidt af dine månedlige udgifter, så du får et større råderum i hverdagen.


Hvor kan du spare?



- Forsikringer. Der findes mange forskellige forsikringsselskaber. Derfor er det en god idé at indsamle tilbud fra forskellige selskaber, så du kan få den billigste løsning. De fleste selskaber er ret forhandlingsvillige, hvis de ser muligheden for en potentiel ny kunde. Så vær ikke bange for skubbe lidt til dem i forhold til deres oprindelige tilbud til dig. Det kan som regel gøres billigere, hvis du fortæller, du har fået et billigere tilbud andetsteds.
- Internet. Ligesom ved forsikringsselskaber findes der mange internetudbydere. Undersøg markedet inden du tager en beslutning. De fleste steder har nemlig en bindingsperiode, så du kan ikke bare skifte udenvidere, hvis du finder en billigere udbyder kort efter.
- Telefoni. Også her er der mange udbydere og mange forskellige typer abonnement du kan vælge mellem. Undersøg hvor meget data du i virkeligheden bruger og hvor meget du i virkeligheden taler i telefon. Måske kan du nøjes med et mindre abonnement til færre kroner. Du kan også prøve at kontakte din nuværende udbyder og bede om et bedre tilbud. Ligesom forsikringsselskaberne er der normalt god mulighed for forhandling, hvis selskabet fornemmer, at du er på vej væk. Så heller ikke her, skal du være bange for at presse citronen lidt.
- EL og gas. De fleste har Ørsted eller SEAS NVE som udbyder af deres el eller gas, og de er også nogle af de store spillere på markedet, men der findes faktisk flere andre udbydere, som tilbyder billigere el og gas. Der er ikke flere tusind kroners forskel, men du kan sagtens spare et par hundrede kroner årligt ved at skifte selskab.
- Streaming. Tjek om du virkelig bruger alle de streaming tjenester du betaler til. Til de som du har og bruger, undersøg muligheden for at dele din konto med andre. F.eks. har Spotify en familie udgave, hvor man kan være optil 5 brugere på et abonnement, og på den måde kan der nemt spares penge. Netflix har lignende tilbud, og du kender med sikkerhed andre, som både bruger Spotify og Netflix. Så her er der bestemt mulighed for nemt sparede penge.
- TV. I en verden hvor vi streamer mere og mere, er tv-pakken ved at blive overflødig. Har du stadig en tv-pakke, som du ikke kan undvære, kan det være en god idé at undersøge, om du kan ændre din pakke til en billigere "bland selv" pakke, hvor du nøjes med færre kanaler, som til gengæld er de kanaler du ser.

- Rabat hos fagforening, forbrugsforegning mm. Er du medlem af en fagforening eller forbrugsforeningen, kan der her være gode rabatordninger du måske ikke kender til. Undersøg derfor om der er nogle rabatordninger på f.eks. el, gas, internet eller andet som du kan få billigere herigennem end normalt.
- Studierabat. Er du studerende kan du få studierabat flere steder. Ofte i butikker, caféer og muséer, men nogle steder, kan du også få studierabat i b.la. din bank og forsikringsselskab. Så sørg for at giv dem besked på, du er studerende.
- Boligstøtte. Bor du i en lejebolig, kan du med stor sandsynlighed søge om boligstøtte især hvis du er studerende eller har en lav indkomst. Der er mulighed for at få op til næsten 1.000 kr. i boligstøtte om måneden, hvorfor det bestemt er oplagt at undersøge mulighederne for dette.



Spar også på dit forbrug:



Selvom du har fundet det billigste el-selskab, kan der være endnu flere penge at spare.
Med få ændringer kan du hver måned spare penge på dit forbrug i hjemmet

- Skift til LED. Skift alle lyskilder i din bolig til LED, som er mere strømbesparende. Dermed kan du i sidste ende få en lavere el-regning.
- Lav madplan. Undgå en masse impulskøb og spar penge ved at lave en madplan, som du følger hver uge.
- Tag cyklen. Tag cyklen til arbejde eller i skole i stedet for det offentlige, hvis du har muligheden for det. Der er mange penge at spare i det store hele.
- Vask op i balje. Hvis du ikke har en opvaskemaskine, kan du spare vand, og dermed penge, ved at vaske op i en balje.
- Undgå lange bade. Selvom det er hyggeligt med lange bade, så prøv at begræns længden, og spar penge.
- Tørrestativ i stedet for tørretumbler. Spar på el-regningen ved at tørre dit tøj naturligt i stedet for i en tørretumbler.
- Fyld vasken op. Sørg for at fylde maskinen helt op, når du vasker tøj i stedet for at "sjat" vaske. Det sparer både vand og el.
- Brug eftervarmen. Når der er kort tid tilbage af din mad enten i ovnen eller på kogepladen, sluk og færdiggør maden blot med eftervarmen.

Det kræver altså ikke meget af dig at spare i din hverdag og det kan i sidste ende være mange penge, du kan spare!

Opdateret den: 27/03/2020