Artikler om: Min roommate og jeg

Indendørs aktiviteter i regnvejr og snevejrVinteren er over os. Derfor har vi fundet forskellige indendørs aktiviteter, du kan lave alene eller med din roommate, når det er regnvejr eller snevejr. Aktiviteterne egner sig derfor rigtig godt til efterår og vinter!

I lejlighedenPå en regnvejrsdag er du desværre nødsaget til at blive indendørs. Og hvad kan man lave når det regner? Her er der en liste med indendørs aktiviteter, som du også kan bruge i vintermånederne, når det er koldt udenfor. 

_Lav en hjemmebiograf_

Når det regner og rusker udenfor, er der ikke noget mere hyggeligt end at ligge under dynen og se en film. Lav jeres egen lille hjemmebiograf med alle jeres yndlingsfilm og spis popcorn hele dagen. Beslut jer også for ikke at lave aftensmad, men bestil noget udefra. Så kan det næsten ikke blive mere afslappende.

_Få ordnet alt det, du ikke har nået i hverdagens løb_

Det er er sikkert en masse ting, du ikke har fået ordnet og som godt kunne trænge til at blive gjort. Det kan fx være:

Stryge tøj
Gøre rent
Rydde op – sortere – smide ud
Rydde op på din computer
Rydde op på din mobil
Rydde op i din håndtaske

Begynd at gå dine ting igennem og se om der var noget, der kunne trænge til en kærlig hånd – nu har du tid til at klare det. 

_Flytte rundt på dine møbler_

En god beskæftigelse, som kan tage hele dagen, er at flytte rundt på sine møbler. Det tager altid lige lidt længere tid, end man havde regnet med, men det er altid rart, når man har fået det gjort. Det er rart, at få lidt luftforandring en gang i mellem, og det kan det, at flytte rundt på sine møbler være behjælpelig med. Husk også at gøre lidt rent undervejs, så du fx får støvsuget omme bag ved møblerne. Det er noget, man normalt ikke lige får gjort. 

_Bræt- eller puslespil_

Det er også hyggeligt at have en dag, hvor I sidder og spiller brætspil eller laver puslespil. Der hører selvfølgelig varm kakao til: 

_Varm kakao_

I vintermånederne er der ikke noget bedre end at drikke varm kakao med skumfiduser eller flødeskum, når det er koldt og regner udenfor. Den nemme løsning er at varme den kolde kakao fra supermarkedet. Ellers laver man det også meget nemt selv af mælk, kakaopulver og sukker. Men prøv dig stille og roligt frem – hvis du kommer for meget kakao i, kan den blive lidt bitter. Det kan du dog redde med lidt mere sukker. 

_Bage kager og pandekager_

Når I har lavet varm kakao, skal I selvfølgelig i gang med at bage kager. Det er jo hyggeligt både at bage og spise kager. Der er efterhånden så mange muligheder, at det kun er fantasien, der sætter grænser for kageproduktionen. Så brug noget tid på nettet til at finde den helt perfekte opskrift på den kage, I gerne vil lave. 

_Find inspiration på nettet_

Man kan altid få en masse timer til at gå på nettet, så hvorfor ikke finde noget inspiration til mode, indretning eller madlavning. Når du så en dag mangler lidt inspiration til aftensmaden, har du allerede fundet nogle spændende opskrifter, som du kan gå i gang med. 

_Tag en lur_

Når du nu alligevel har fri, og ikke kan komme udenfor en dør, er det altid en god idé at tage en lille lur. Det er især en god idé, hvis du i hverdagen ikke får nok søvn. 

_Stearinlys_

Glem ikke at tænde stearinlys rundt omkring i lejligheden eller på dit værelse. Det gør det ekstra hyggeligt! 

_Start på en god bog_

Du bør egentlig altid have en god bog eller et blad liggende, som du kan læse i, inden du skal i seng. Det er de færreste, der bare ligger hovedet på puden og sover lige med det samme! De fleste ser tv eller kigger på mobilen indtil øjnene ikke kan holde sig åbne mere. Men lyset fra mobilen og tv’et er ikke særlig godt for dig lige inden du skal sove. Din krop snydes nemlig til at tro, den skal op, da lyset virker opkvikkende på dig. Hvis du derimod ligger og læser i en bog eller et blad, så vil du også få en bedre søvn, og du vil formentlig også falde hurtigere i søvn. Det er en vanesag, men hvis du begynder på en god bog, som du bare ikke kan slippe igen, så er det faktisk ikke så svært. 

_Hjemme wellness_

Lav en lille wellness dag, hvor du rigtig forkæler dig selv! Start med et dejligt langt bad efterfulgt af et lækkert fodbad og hvad du ellers kan finde på i dit eget hjemmelavede wellness. 

_Puslespil_

Læg et puslespil. Det er godt til at tage tankerne fra hverdagens stress og jag og du kan få mange timer til at gå med dette. Læg det sammen med din roommate, så I får lidt kvalitetstid ud af det.

_Kun fantasien sætter grænser_

Er du fanget derhjemme, er det en oplagt mulighed for dig at udfolde din kreativitet. Mal et billede, tegn en tegning. Du kan lave julepynt eller puste æg, som du kan male, og voila, så har du pynt til påske.

_Netflix_

Start på en ny serie på Netflix, som du kan se hele dagen. Der er så mange forskellige serier, og mange af dem kan man sagtens se flere gange! Men pas på – måske bliver du afhængig.

Opdateret den: 12/03/2020