Artikler om: Min roommate og jeg

Sådan får du et godt indeklima i din boligDet lyder måske både kedeligt og voksent, men det er vigtigt at snakke om at skabe et godt indeklima i din bolig. Et godt indeklima påvirker dit heldbred positivt. Sover du dårligt om natten eller har ondt i hovedet derhjemme, kan dit indeklima godt spille en væsentlig rolle i, hvorfor du oplever dette.
Ryger du i dit hjem bedrager det yderligere til et dårligt indeklima. Dertil er der både partikler og radon, som kommer op gennem boligen.
Der er altså mange ting, som kan bidrage til et dårligt indeklima, men der er heldigvis lige så mange ting, som kan bidrage til et godt indeklima!


Sådan kan du sikre din bolig et godt indeklima.

Luft ud - Ja, du husker det måske tydeligt fra din ungdom. Dine forældre blev ved med at huske dig på, at du skulle lufte ud på dit værelse. Det havde de god grund til at huske dig på. Udluftning er essentielt for at du kan få et godt indeklima. Så sørg for at lufte ud gerne flere gange om dagen. Et godt tip er at lufte ud 5 minutter om morgenen og 5-10 minutter om aftenen.
Brug din emhætte - Når du laver mad er det vigtigt at du bruger din emhætte, så madosen ikke får lov til at brede sig ud i hele din bolig. Især hvis du bor i lejlighed, hvor der måske ikke er så langt fra køkken til dit soveværelse, vil det være godt for din nattesøvn, at du husker emhætten.
Tør ikke tøj indenfor - Hvis du har mulighed for at bruge en vaskekælder eller tørrestativ udenfor, så tør altid dit tøj der, i stedet for i dit værelse. Luftfugtigheden stiger af det våde vasketøj, hvilket er dårligt for indeklimaet
Anskaf dig nogle planter - Mange af de ting der hjælper til et bedre indeklima er ting, du IKKE skal gøre. Her er et tip du rent faktisk SKAL gøre. Køb nogle planter til din bolig. Planter er med til at give en ren luft i din bolig, og bidrager derfor til det gode indeklima.
Gør rent! - Det er måske et kedeligt tip, men det er et nødvendigt tip. Ved at gøre rent, minimerer du støv, i boligen, som ellers hvivler rundt i luften og indåndes af dig.

Opdateret den: 31/01/2020