Artikler om: Ofte stillede spørgsmål

Introduktion til Københavns bydele

"Hvor vil du gerne bo i København?" Det spørgsmål kan man få adskillige gange, inden man flytter til København, men det kan være svært at vide, hvis man ikke på forhånd kender byen rigtig godt.
Derfor får du her en guide til Københavns bydele med de fordele og ulemper, der er ved at bo i de forskellige dele af byen.Det travle centrum1000-1499 København KCentrum har alt, hvad du har brug for. Det er det perfekte sted at bo, hvis du vil være tæt på shopping, sightseeing og restauranter. Ligesom i mange andre storbyer, Københavns cetrum er stedet hvor der sker noget hele tiden. Men når der er alle disse muligheder lige udeforan din dør, så skal du også betale prisen. Det er derfor relativt dyrt at bo i centrum af København, og priserne kan rangere fra 4000 helt op til 6000 kr. 

Det hippe Vesterbro 1500-1799 København VVesterbro, lige ved siden af Frederiksberg, er en af de mest hippe steder in København i øjeblikket. I mange år har det ellers været kendt som stedet for stoffer og prostitition, men i dag kan du kun møde det meget få steder i dette område, så du behøver ikke føle dig utryg. Vesterbro er fyldt med unge, trend-setting mennesker og mange virksomheder holder også til her. Indenfor de seneste år er Vesterbro blevet mere og mere populært at bo i, og i 2014 blev Vesterbro kåret som et af de mest hippe steder i hele verden af Thrilist. Denne udvikling har selvfølgelig også haft sin indflydelse på boligpriserne, som ligger i samme prisleje som centrum. Det er dog alle pengene værd, at bo i dette område!

Vesterbro ligger meget tæt på centrum og resten af København – du kan let komme rundt med enten bus eller cykel fra denne del af byen. Vesterbro tilbyder mange forskellige små, lokale butikker og caféer som er både hippe og meget forskellige fra hinanden. Denne del af København er også kendt for sine grønne områder såsom Enghaveparken, Saxoparken, Skydebanehaven og Carlsberg J. C. Jacobsens Have. 

Det farverige og multikulturelle Nørrebro 2200 København NLige imellem Østerbro og Frederiksberg finder du Nørrebro. Denne del af København kan beskrives som en meget farverig og multikulturel bydel. Der er for eksempel et sted kaldet Superkilen, der hylder alle de forskellige etniske grupper, der bor på Nørrebro, ved at dele stedet op i 3 zoner – sport, børn og markedsplads. 

Nørrebro bliver mere og mere populært, og flere og flere Københavnere vælger at bosætte sig her. Der er en perfekt blanding af hippe butikker og specielle steder, du formentlig vil finde interessante. Dette skaber en helt særlig stemning, som du ikke kan finde andre steder i København. Men afhængigt af, hvor du bor på Nørrebro, kan det virke meget som Nordvest, hvilket du kan læse om lidt længere nede. 

Geografisk set er Nørrebro det helt perfekt område, da du nemt kan komme ind til centrum. Ligesom i resten af København, skal du selvfølgelig tage cyklen, og det vil tage dig omkring 15 minutter på cykel at komme til centrum. 

Det rolige og grønne Østerbro 2100 København ØØsterbro er ikke ligeså ungt og mulitkulturelt som Vesterbro eller Nørrebro, da det mest er familier med børn, der bosætter sig her. Der er dog stadig mange unge mennesker, der flytter hertil og nyder den rolige atmosfære med naturen omkring dem. Østerbro ligger i den nordlige del af København lige ved siden af Nørrebro og centrum. Det er et skønt sted, hvis du elsker at gå ture i parker og ikke behøver at bo lige i centrum. 

Det lokale og fashionable Frederiksberg 1800-1999 Frederiksberg CEn blanding af familier i store villaer og unge i lejligheder bor i dette kvarter. Der er mange forskellige lokale caféer og restauranter, som bestemt er et besøg værd. Derudover er der også et shopping center tæt på metro og S-tog. Du kan nemt komme til resten af København med bus eller metro, og ligesom Østerbro er Frederiksberg også et mere roligt kvarter, hvor du dog stadig kan mærke byens puls. Frederiksberg er dog et af de dyreste områder af København, men du får til gengæld også en bolig i et virkelig godt kvarter. 

Det er også i denne del af byen, hvor Københavns Zoo ligger, lige ved siden af en smuk have, hvor der altid er nogle, der har picnic, løber eller nyder solen.

Det mindre populære Nordvest 2400 København NVNordvest begynder hvor Nørrebro og Frederiksberg ender, og her er der igen mange forskellige kulturer repræsenteret. Dette kvarter har tidligere mest været kendt for en del problemer, og en undersøgelse fra 2011 viste, at dette område var det mindst populære i hele København. Der var en del kriminalitet og indbyggerne følte sig ikke trygge. Men der er også fine steder i Nordvest, og de seneste år er stemningen vendt til det positive, og det samme med trygheden. Du vil finde alle mulige slags butikker med ting fra hele verden. Der er også forskellige grønne områder, hvor du kan slappe af eller gå en tur. 

På grund af den lave popularitet for dette område, er området ikke nær så dyrt at bo i, som andre områder af København. 

Det trendy og mindre Christianshavn En del af 1415 København KChristianshavn ligger på øen, Amager, på den anden side a kanalen og du kan se direkte over til centrum af København fra den lille havn. Det er en fantastisk sted i sommerperioderne, og mange københavnere nyder en kop kaffe eller en frokost på de små caféer og restauranter tæt på kanalen. Det er et meget populært sted at bosætte sig, og flere og flere flytter til Christianshavn. Det kan derfor også være relativt dyrt at bo her. Det er dog det helt perfekt stedet i forhold til kanalen og afstanden til centrum. Du vil ikke fortryde det! 

Det nyligt opdagede Islands Brygge En del af 2300 København SAmagerbro er en del af øen, Amager, og ligger lige ved siden af Islands brygge og Christianshavn. Hvis du vælger at bo på Amagerbro, vil du nemt kunne komme til resten af byen med metro, bus eller cykel. Men hvis du komme for langt ud på Amager, vil du hurtigt opdage at det primært er villakvarter og familier, der bor her. Tårnby, som er den sidste del af Amager, er nemlig karakteriseret ved en masse villaer og kontorbygninger. Prøv derfor så vidt muligt at blive på Amagerbro i stedet for at flytte til Tårnby. 

Amagerbro er et meget lokalt kvarter, men det er også meget roligt og ikke nødvendigvis stedet at besøge barer osv. Det er et rigtig fint sted at bo, hvis du bor tæt på offentlig transport. 

Det udviklende Nordhavnen 2150 NordhavnEt af de mest populære steder i København er Nordhavnen. Mange nye initiativer er ved at blomstrer op, og du vil opleve hvordan området ændrer sig hele tiden. Lige nu bor der både familier og unge uden børn. Havnen er et smuk sted i sommermånederne, og mange planlægger at flytte hertil. I dag kan du stadig finde en masse skønne steder i denne del af København, men det meste af Nordhavnen er brugt til lejligheder og arbejdspladser. 

Sydhavnen/Kongens Enghave – hvor nyt møder gammelt 2450 København SVTæt på Vesterbro, Frederiksberg og havet ligger Sydhavnen, hvilket også bliver kaldt Kongens Enghave. Du kan hurtigt komme til centrum af byen og rundt i resten af København, men det afhænger lidt af hvilken del af Sydhavnen, du bor i. Hvis du gerne vil komme rundt på cykel, ligesom resten af københavnerne, skal du finde et sted relativt tæt på Vesterbro eller Frederiksberg, og ikke i den anden del af Sydhavnen. Det er dog ikke et problem, at bo lidt længere ude, hvis du bruger offentlig transport, da både bus og tog kan transportere dig indtil centrum af byen på 15-20 minutter, hvis du bor tæt på stationen. 

Sydhavnen er et tilfredsstillende sted at bo, da det er relativt roligt, men alligevel ikke alt for langt væk fra pulsen i centrum. Det er stedet, hvor nyt møder gammelt, da der er mange nye initiativer i gang. Mange flytter til Sydhavnen og det er begyndt at blive mere og mere populært. 

De små bydele i København- Valby, Vanløse, Brønshøj, Rødovre, Hvidovre, Søborg, Gentofte og HusumHvis du ikke kan finde noget i de ovenstående dele af København, kan du begynde at leder efter noget i de mindre omkringliggende bydele. Der er mange muligheder og værelserne er også meget billigere her end tættere mod centrum. Hvis du vælger at finde et sted i disse byer, skal du dog tænke på at finde et sted, der er tæt på offentlig transport. Heldigvis er der metro helt ud til Vanløse og gode bus- og s-togs forbindelser de fleste steder. Det kan være en smule kedeligt, at bo i disse byer udenfor København, hvis du er vant til pulsen i storbyen, og du kommer formentlig til at bruge den offentlige transport en hel del.

Opdateret den: 31/01/2020