Historien om findroommate

Det er 8 år siden, findroommate så dagens lys og meldte sig på det danske marked som et seriøst dansk site, der ville matche boligsøgende og udlejere. Historien om findroommate startede en dag, da Kristian Matthes og Savo Pekic selv ledte efter en bolig. De undrede sig over, hvorfor det var så svært at finde en roommate og en bolig, og så opstod idéen til findroommate. Som enhver anden start-up var der nogle bump på vejen, men Kristian og Savo var stædige, og det er nok også denne stædighed, der har været med til at føre findroommate til der, hvor vi er i dag – et site, der bliver besøgt mere end 180.000 gange om måneden af boligsøgende og udlejere.

I dag er det findroommates mission at forbinde verden og gøre det muligt for alle at finde den perfekte bolig – uanset om man føler sig hjemme i Amsterdam, Los Angeles eller Århus. Men boligmarkedet verden over er presset, og det er dyrt at have en bolig, der både ligger godt og har den rette størrelse. For mange er prisen for boliger derfor blevet skyhøje, og det er næsten umuligt at have en lejlighed helt for sig selv. Muligheden for at dele en bolig med en anden er derfor ideel for især studerende, hvor indtægterne ikke er de største. Findroommates koncept, der gør det lettere at finde en roommate, hvad enten man fremlejer et værelse eller mangler et sted at bo, faldt derfor på et tørt sted, da Kristian og Savo startede i 2009.

Men det var ikke nok for iværksætterne, at konceptet udelukkende indeholdte en lettere mulighed for alle for at finde en roommate, og konceptet blev derfor udvidet lidt for lidt som tiden gik. Efterhånden som sitet udviklede sig og flere og flere brugere kom på, begyndte det at gå op for Kristian og Savo, at der var et ulige forhold mellem antallet af ledige værelser og boligsøgende. Samtidig vidste de, at mange store og dyre lejligheder stod tomme rundt omkring i fx København, og det var derfor ideelt, at flere boligsøgende kunne finde sammen om en af disse. Her startede konceptet med deleboligerne, hvor boligsøgende kan finde andre boligsøgende og efterfølgende finde en ledig lejlighed, der passer til deres behov.

Efterhånden blev konceptet også udvidet til at indeholde det, vi kalder for premium indhold. Et univers for medlemmer, der bl.a. indeholder skabeloner til lejekontrakt og tilstandsrapport samt rabatter og andre hjælpeværktøjer til bofællesskabet. Alt dette får man, hvis man har et medlemskab hos findroommate.

Det var historien om findroommate anno 2017, men hver dag arbejder vi på at udvide denne historie og gøre det lettere for alle at finde en bolig, få et godt bofællesskab og føle sig hjemme rundt omkring i verden.