Artikler om: Er du udlejer?

Hvorfor internationale roommates er gode roommates

Så har jeg her listet de mange fordele, der er ved at bo sammen med en international roommate.Internationale roommates - hvem er de?De internationale roommates og boligsøgende her på findroommate er ofte internationale studerende, der skal bo i Danmark for et studere et semester, 1 år, 2 år eller måske i en længere periode af deres studie. Ofte kender de ikke den danske kultur, og de er derfor rigtig nysgerrige efter at lære den at kende. Det er derfor en stor fordel for dem, hvis de kan finde en dansk roommate. Men det er ikke kun en fordel for dem, det vil også være en fordel for dig, og her giver jeg nogle grunde for, hvorfor internationale roommates er rigtig gode roommates! 

Fordelene ved en international roommateSprogkundskaberDer er mange fordele ved at bo sammen med en international roommate. For det første er det, at du kan lære rigtig meget af et nyt sprog i den tid, I bor sammen – og det er jo altid brugbart! Noget andet er, at I formentlig skal snakke engelsk sammen og dermed får du også brugt dit engelske mere end du måske ellers plejer at gøre i din hverdag. Jeg ved ikke, hvor meget du normalt snakker engelsk, men hvis du også skal snakke det, når du er hjemme, så kommer det virkelig ind under huden på dig. 

Viden om nye kulturerDerudover lærer du også en ny kultur at kende på en helt anden måde, end hvis du var turist i det pågældende land, den internationale roommate kommer fra. Det er et store privilegie at kunne begå sig i flere kulturer og du skal derfor se det som en fordel, at din roommate kommer fra et andet land og en anden kultur end dig. 

Du gør en stor forskelHvis du vælger at flytte sammen med en international roommate, så hjælper du virkelig personen med at komme godt ind på danskerne og den danske kultur. Jeg er sikker på, at deres ophold her i Danmark vil være helt anderledes, hvis de bor med en dansker end hvis de flyttede sammen med en anden international roommate. 

Personligt kendskab til anden nationalitetEn anden fordel, og nok min personlige favorit, er, at du kommer til at kende en person fra et andet land, som du jo altid kan rejse til og besøge. Du kan jo formentlig bo gratis hos ham/hende, og hvem vil ikke gerne spare hotelomkostningerne, når de er ude at rejse? Derudover, har du formentlig også din egen private guide, når du er nede at besøge ham/hende, og du lærer landet at kende på en helt anden måde. 

Kontakter til udlandetDet er aldrig skidt at have kontakter til udlandet, og jeg er sikker på, at du kan få brug for kontakterne på et eller andet tidspunkt igen. I mange arbejdsmæssige sammenhænge er det rigtig godt at have kontakter rundt omkring i verden. Også hvis du en dag har lyst til at flytte til udlandet, så kan det være en god idé at have kontakter rundt omkring, der kan hjælpe dig med at blive godt etableret.

Perfekt, hvis du har brug for en roommate i en kortere periodeDet er især en fordel for dig, hvis du ikke har planer om at bo med en roommate i længere tid end fx. et halvt år. Så er en internationalt studerende en rigtig god løsning, da de ofte kun er her omkring 6 måneder ad gangen. Nogle af dem er her dog er års tid eller måske 2-3 år, hvis de tager en helt uddannelse her. 

Afsted med dig - ud og find en international roommate!Er du klar til at lære et nyt sprog og en ny kultur at kende? Så find dig en international roommate for en tid, og lær både noget om dig selv og verdens mange spændende sider! Det er meget sjovere end du tror

Opdateret den: 25/02/2020