Artikler om: Er du udlejer?

Gode råd til et godt roommate interview
Inden roommate interviewetDer er nogle tanker, du helst skal have gjort dig, inden du går ind til samtalen med din mulige fremtidige roommate. Hvis du har haft en roommate før, ved du formentlig godt, hvad du selv forventer og ønsker. Men hvis det er første gang, du flytter sammen med en roommate, er det vigtigt, du gjort dig nogle tanker om f.eks. dine egne forventninger og grænser. Du kan starte med, selv at svare på de spørgsmål, som jeg anbefaler du stiller til samtalen.

Vær realistisk fra startenDet er ikke altid, at din bedste ven vil være din bedste roommate. Jeg tror, vi alle har prøvet at lave gruppearbejde i skolen eller på arbejdet, og det er ikke altid dem, man har det bedst med socialt, også er dem, man arbejder bedst sammen med i en gruppeopgave. Du skal se det lidt på samme måde her. Det er selvfølgelig vigtig, at I ikke er alt for forskellige, og at I sagtens kan finde på at lave ting sammen socialt. Men dermed ikke sagt, at man skal forvente at finde sin nye bedste ven, når man søger en roommate. Du hjælper derfor dig selv rigtig meget, ved at være realistisk fra starten, og ikke forvente at det nødvendigvis er din nye bedste ven, der går ind af døren til jeres første roommate interview. 

Kend dine egne grænser og forventningerInden du går ind til interviewet, er det en god idé, at du har fået afstemt dine egne forventninger og grænser i forhold til hvordan det hele skal forløbe. På den måde ved du også meget bedre, hvad du skal spørge ind til, og du kan hurtigere finde ud af, om I har mange af de samme prioriterer. Tænk over de emner, der er listen nedenfor, og som også er de emner, der er gode at få snakket om, inden man flytter sammen.

Til selve roommate interviewetStart med at fortæl lidt om dig selv og lejligheden. Det er ikke altid nogen god idé at fortælle alle ens forventninger lige med det samme. Det er selvfølgelig vigtigt, du ret tidligt i forløbet, formår at få kommunikeret de vigtigste ting ud, men det skal helst ende ud med at være et ligeværdigt forhold, I får. Tænk over hvordan det er, at være personen på den anden side af bordet. Måske har han/hun gode idéer til, hvordan det kan forløbe. 

Emner, I kan snakke om:Interesser
Vaner (fester, søvn, musik osv.)
Forventninger (rengøring, besøg fra venner, rygning, fællesbudget osv.)
Hverdagsliv

Du kan få inspiration til, hvordan du får spurgt ind til disse emner nedenfor.

10 vigtige spørgsmål, du bør stille din potentielt nye roommate:Hvorfor søger du en roommate?
Forventer du, at vi bliver bedste venner?
Hvordan ser en normal hverdag ud for dig?
Hvordan kan det være, du ikke bor sammen med din tidligere roommate?
Hvad kunne du godt tænke dig I en roommate?
Hvor længe regner du med at bo her?
Hvordan er dine forventninger til rengøring, opvask og tøjvask?
Hvordan skal vi fordele pligterne imellem os?
Mener du, vi bør have nogle regler i forhold til besøg fra venner, kærester og familie? (Har du tit besøg af venner?)
Er du typen, der har brug for at, der er stille i lejligheden, eller trives du godt med folk omkring dig og lyde fra f.eks. musik?

Opdateret den: 25/02/2020