Artikler om: Er du udlejer?

Hvordan finder jeg en lejer?

Har du et eller flere ekstra værelser i din bolig, kan du med fordel finde en lejer til værelserne. For uanset om du er 20, 40 eller 60 år er der mange gode fordele ved at dele sin bolig med en eller flere andre.

Vi kommer med vores 3 bedste bud til, hvorfor du skal finde en lejer.**

Du får en bedre økonomi
En af de bedste grunde til at finde en lejer er, at du får en billigere husleje. I stedet for at sidde med hele huslejen selv, kan du nemlig dele den med andre og dermed nedbringe din egen andel af huslejen væsentligt. Dertil er ikke kun huslejen, som du kan få halveret, men også udgifter til el, vand, varme, licens og mange af de andre ting, som du betaler for hver måned. Alle disse faste udgifter vil du også kunne dele med dine lejere, og dermed få et større rådighedsbeløb om måneden.

Færre sure pligter, flere sociale stunder
Det er ikke kun udgifterne I skal deles om som bofæller. Der er også en anden fordel ved at skulle deles om det meste, når man bor sammen – man er flere om rengøringen og andre sure pligter, som man ellers skulle stå for alene. Det kan tilmed blive hyggeligt at gøre rent, hvis man gør det i fællesskab.
Derudover kan du med en lejer også lave alt fra fællesspisning til brætspilsaftner og tv-serie maratoner sammen, og dermed få lidt ekstra hygge ind i hverdagen.

Lær af din lejer
Det kan både være et frisk pust og lærerigt, at få en lejer ind i sin husstand. På findroommate.dk oplever vi mange familier, som ser dét at få en lejer ind, som en god mulighed for børnene til at få udvidet deres kulturelle forståelse og sprogkundskaber, ved for eksempel at finde en udvekslingsstudent eller international lejer.
Også selvom du finder en dansk lejer, kan du lære meget - både om dig selv og om menneskelige relationer.

Hvordan finder jeg en lejer?Du har måske et ekstra værelse eller endda en hel kælder, du ikke selv benytter dig af. Når du først har besluttet dig for, at du gerne vil have en lejer til de ledige værelser, kan det måske virke uoverskueligt at komme igang. For hvordan skal man egentlig starte og gribe det an? 

Hvordan skal jeg begynde?
Der er mange måde, som du kan finde en roommate på. De fleste vælger at søge på internettet og bruge de online portaler, der er til rådighed. Det er også mange gange den måde, hvorpå du hurtigst kan få et godt overblik over hvem, der søger bolig i dit område. Du kan derefter vælge om du vil lave en annonce for dit værelse, og vente på at blive kontaktet af interesserede lejere, eller om du selv vil ud og kontakte boligsøgende, du tror kunne passe godt ind. Når du har fået kontakt til potentielle lejere, er det altid en god idé at invitere dem forbi til en snak, så I kan se hinanden an, og de boligsøgende kan se værelset i virkeligheden. 

Hvad skal jeg gøre, når jeg har fundet en mulig lejer?
Når du har fundet en, hvor du har en god mavefornemmelse og hvor kemien er der, er det vigtigt at I får afstemt hvilke forventninger I har til det, at bo i samme bolig. Det er vigtigt, at I ikke bare tager det forgivet, at I har det på samme måde med f.eks. rengøring, larm, oprydning, gæster og fester. Hvis den ene part er vant til at holde fest hver weekend er det ikke sjovt for den anden, der bare gerne vil slappe af.
Husk også altid at lave en lejekontrakt med din lejer, så aftaler og omstændigheder omkring lejemålet til hver en tid er klare for begge parter.

Opdateret den: 25/02/2020