Artikler om: Min roommate og jeg

Dit, mit og vores hjem



Flytter du sammen med en eller flere roommates i en ny bolig, skal I sammen møblere fællesarealer som stue og køkken. Kommer I fra andre boliger og allerede har samlet en god andel møbler og køkkenredskaber selv, skal I få den nye bolig til at fungere med en blanding af alle jeres ting. 

Der er måske 2 af jer, som har en sofa, I har alle hvert jeres sæt tallerkner og service og tilsammen har I adskillelige dørmåtter...

Her får du 4 gode råd og tips til hvordan I nemmeste flytter sammen med dine, mine og vores ting.

1. Kan vi bruge din sofa?

Det første I skal finde ud af er hvem, der egentlig har hvad. Få et store overblik over hvor meget I har til sammen. Derefter kan I nemmere finde ud af om der er noget I mangler eller noget I har for meget af.
Hvis der ikke er dubletter af møbler eller ting, skal I gøre det klart for hinanden, om din sofa f.eks. skal stå i stuen og dermed være til fælles brug, eller om du ikke ønsker den skal bruges i fællesområder. 

2. Når I tilsammen har 5 stegepander.

Da det ofte er køkkenting man har dubletter af når man flytter sammen, vil det som start være en god idé at finde ud af, om I hver især vil bruge jeres respektive service og køkkenredskaber, eller om I vil optimere pladsen i køkkenet og være fælles om ét sæt service, tallerkner, glas osv. som alle må bruge. 

Det er som regel nemmere at lave sammenskudsgilde med tallerkner, glas og service, hvis I ikke har så meget hver, men der er ikke grund til at fylde køkkenet med 5 stegepander og endnu flere gryder. Så hvis I vælger at deles om jeres ting, er det ofte her, I skal beslutte hvilke ting, som skal bruges.

3. Fælleskøb eller ej

Hvis I mangler nogle møbler, køkkenredskaber eller noget helt tredje, skal I selvfølgelig ud og skaffe dette. I et bofællesskab hvor man ikke skal bo sammen resten af livet er det derfor vigtigt at aftale hvordan mangler i hjemmet købes. I kan enten købe det fælles, og dermed betale en lige andel, eller I kan aftale at én person betaler for tingen. Dermed vil personen, som har betalt have ret til tage genstanden med sig videre ved fraflytning. For nemhedens skyld vil det være smartest hvis én person står for købet, da det kan blive svært at dele fælleskøb op når I ikke længere skal bo sammen. 

_Tip!_ Hvis I mangler enten møbler eller køkkenredskaber, og pengene ikke rækker til den store shoppetur i Ilva eller Imerco, kan en tur i en genbrugsbutik være et godt og billigt alternativ!

4. Skriv ned hvem, som ejer hvad

Efter at have boet sammen i nogen tid kan man godt glemme hvem der egentlig medbragte hvidløgspresseren og om stegepanden egentlig var et fælleskøb eller ej. Så i forlængelse med alt som aftales i de forrige punkter, vil det absolut bedste være, at I skriver ned, hvem som bidrog med hvad, og hvem som betalte for køb løbende. Det gør det nemmere når i flytter fra hinanden igen, så I undgår konflikter om hvem der egentlig ejer hvad.

Opdateret den: 31/01/2020