Artikler om: Er du udlejer?

4 råd til hvordan du finder den rette roommate

Hvad er en god roommate for dig? Hvordan ved du egentlig hvem der er den rette? Disse spørgsmål stiller du måske dig selv i jagten på din nye roommate. Ingen kender dette svar ud over dig selv. Det kan dog være svært at finde frem til svaret. 

Derfor får du her 4 gode råd til hvordan du finder frem til den bedste roommate for dig.

Hvad søger du?

Inden du begynder at søge, skal du gøre det klart for dig selv, hvad du søger i en roommate. Du skal ikke nødvendigvis gå for meget i detaljer og forme den helt perfekte roommate for dig - for denne findes måske ikke. Så lad være med at fastlås dig på alt for specifikke krav, ellers bliver jagten på din næste roommate lang og svær. 

Gør dig i stedet for nogle overordnede tanker. F.eks. søger du en roommate, du også kan være social og hygge med? Skal din roommate være jævnaldrende med dig selv, eller er dette ligegyldigt?

Stil spørgsmål

Når du mødes med potentielle roommatekandidater, er det vigtigt du stiller dem spørgsmål. Både så du bedre kan lære dem at kende, men også så du bedre kan spore dig ind på om I passer godt som roommates. Hvilke spørgsmål du skal stille? Find vores guide med 45 spørgsmål du kan stille til dine potentielle roommates her på bloggen. Det kan give dig lidt inspiration, men du kan selvfølgelig også lave dine egne spørgsmål.

Forventningsafstem

Sørg altid for at lave en forventningsafstemning med din kommende roommate inden vedkommende flytter ind. Det er her I snakker om hvad I begge forventer af hinanden og dét at bo sammen. Hvis der er en række af ting I ikke ser ens på som rengøring, privatliv, generelle husregler osv. er det nok ikke en god idé at I bor sammen, og du vil dermed gøre jer begge en god tjeneste ved ikke at gå videre med personen.

Gå med mavefornemmelse

Sidst men ikke mindst er det vigtigste, at du følger din mavefornemmelse. Hvis du sidder tilbage med en håndfuld personer, som du skal vælge mellem, vælg dén, som din mavefornemmelse siger, er den rigtige. Det vil i de fleste tilfælde være den person du har bedst kemi med og dermed bedst vil kunne bo sammen med.

Opdateret den: 25/02/2020