Artikler om: Råd fra tidligere brugere

Sådan mestrer du roommate interviewet

To af udlejerne fra findroommate giver gode råd til hvordan du mestrer roommate interviewet, hvordan du bliver udtaget til roommate interviewet og hvordan du kan forberede dig til det.

Udtagelsen til roommate interviewet



For at komme med til roommate interviewet skal du inviteres af udlejeren. Det er formentlig den sværeste del af processen, da udlejerne ofte får rigtig mange henvendelser, hvoriblandt de kun udvælger et par stykker til roommate interviewet. Udlejeren Martin søger sammen med sin anden roommate en ny roommate til deres lejlighed i Odense”. Det er fedt at bo flere sammen, det er aldrig kedeligt, og der er altid noget at lave” siger Martin, der til daglig er kokkeelev på en 4-stjernet restaurant i Odense. 

Det er vigtigt, den besked, du sender giver et godt indtryk, da det udelukkende er fra denne besked, udlejeren ved om han/hun vil invitere dig til et roommate interview. Martin fortæller, at de lægger de boligansøgninger til side, der virker interessante, og efter nogle dage vender de tilbage for at se om der er kommet flere interessante. Det kan derfor være, man som udlejer helt glemmer at svare, hvis den besked, man har modtaget ikke vækker ens interesse. Martin har derfor givet 5 gode råd til hvordan du får skrevet en boligansøgning, der vækker opsigt hos udlejerne.

Martins råd til den gode boligansøgning



1. Læs annoncen grundigt igennem
Informationerne i annoncen svarer ofte på mange af de spørgsmål, du sidder med. ”Vi blev spurgt om ting, der stod klart og tydeligt i annoncen, og det virker ikke seriøst, når man spørger om det” siger Martin. 

2. Præsenter dig selv
Forklar lidt om hvad du laver i hverdagen, såsom en hobby eller fritidsinteresser. Skriv også hvorfor du leder efter en roommate og hvordan du er som person at bo sammen med, hvad du leder efter i en roommate og hvad du evt. vil kunne give til det fællesskabet. 

3. Skil dig ud
”Skriv en tekst på den sjove måde, der gør at man skiller sig lidt ud” siger Martin ”Det lægger man mærke til, og det får dig til at virke interessant, og en man kunne føre en samtale med, uden at det bliver for tørt eller kedeligt”. 

4. Hellere en lang tekst
”Det med at skrive ”Hej er værelset stadig ledigt”, det giver altså bare ikke et rigtig godt billede af hvordan de er som person” siger Martin og fortsætter: ”En lang tekst er virkelig god, hvis man har fået skrevet den rigtigt. Så er den fed at læse, og den giver et godt indtryk. Drop de der 5-6 linjer. Man kan ikke få et indtryk af dig som person på nogen måde, og man vil hellere svare en der har brugt tid på sin besked”. 

5. Husk kontaktoplysningerne
Glem ikke at skrive din e-mail og telefonnummer i boligansøgningen, så udlejeren har en mulighed for at få fat på dig. 

Husk også, at det er i boligansøgningen, udlejeren skal lære dig at kende. Hvis de sidder tilbage med en masse spørgsmål, de ikke føler, de har fået svar på, så virker det som om, du ikke har gjort dig umage nok med din boligansøgning.



Før roommate interviewet



Læs profilteksten igennem igen
Det er en rigtig god idé at læse profilteksten igennem, inden du tager til roommate interviewet. Det giver ikke et godt indtryk, at du spørger om ting, der allerede er nævnt i profilteksten. Et godt tip er også, at hvis du har helt styr på profilteksten, kan du også henvise til den et par gange undervejs i roommate interviewet – det viser også, at du faktisk har læst profilteksten og at du oprigtigt er interesseret. 

2. Skriv de spørgsmål ned, som du vil stille
Når du har læst profilteksten igennem kan det være, du har nogle spørgsmål – skriv dem ned, så du er sikker på, du får spurgt til roommate interviewet. 

Til roommate interviewet



Et roommate interview kan foregå på mange måder, og der er ikke som sådan en rigtig måde at gøre det på.
”Vi spørger faktisk ikke så meget, når de kommer og møder os. Vi snakker om hvordan tingene fungerer, og om de har spørgsmål, vi så svarer på” siger Martin. Det er derfor også vigtigt, at udlejeren har fået alle de informationer, de har brug for i boligansøgning.

Christina er 24 år og udlejer et værelse i sin lejlighed i Odense, da hun ikke behøver hele lejligheden for sig selv. Hun ville gerne hjælpe de nye studerende, og samtidig synes hun også, det er hyggeligt, at man nogen gange er to om de forskellige ting. Til daglig studerer hun Financial Controller, og da hun elsker at omgås andre mennesker, var det let for hende at træffe beslutningen om at finde en roommate. 

Efter at have gennemlæst alle de henvendelser, Christina havde fået på det ledige værelse, udvalgte hun nogen, der havde vækket hendes interesse. ”Denne gang havde jeg udvalgt 3 forskellige, hvor jeg mødtes med dem på skift på en café, hvor vi fik en kop kaffe/te. Så det var under mere afslappede og hyggelige forhold” fortæller Christina. 

Til selve roommate interviewet kan man snakke om både løst og fast, men det er altid en god idé at tage udgangspunk i fx lejligheden eller nogle af de ting, udlejeren har skrevet i sin boligannonce. På den måde viser du igen, at du faktisk er interesseret i både hende/ham og i værelset/lejligheden. Om selve roommate interviewet fortæller Christina: ”Jeg spørger meget ind til, hvordan personen er, og hvad vedkommende laver i sin fritid. Men også hvilken baggrund vedkommende har – rent familiemæssigt. Blot for at danne mig lidt et billede af personen”. 

Da alle udlejere er forskellige, er det også forskelligt, hvad der bliver forventet til roommate interviewet. Det er derfor en god idé at møde op til roommate interviewet med et åbent sind og være nysgerrig efter at høre, hvad udlejeren har at sige. Husk, at du er blevet udvalgt til dette blandt mange andre boligsøgende.



Christinas gode råd til roommate interviewet



Vær afslappet
Det virker altid bedst, hvis du er ikke er alt for nervøs, når du møder på til roommate interviewet. Sørg for at tage hjemmefra i god tid, så du ikke er for stresset, når du møder op til interviewet. 

2. Vær nysgerrig/interesseret
Hvis du er tilbageholdende og ikke virker nysgerrig eller interesseret, så kan det være svært for udlejeren at lære dig at kende. 

3. Hav gerne nogle spørgsmål, og vær lidt kritisk
Martin er enig med Christina i hendes råd: ”At de er åbne, når de kommer og ikke er bange for at spørge os om noget. De skal virke interessant og som en man kunne komme godt ud af det med”.

Du skal ikke være bange for at stille spørgsmål, når du er til roommate interivewet. Det giver faktisk et rigtig god indtryk af dig, hvis du er god til at stille spørgsmål og virker interesseret i både udlejeren/din kommende roommate og værelset. Det skal derfor helst være lidt en blanding af personlige spørgsmål og spørgsmål til værelset/lejligheden. 

4. Vær dig selv 100%
Ligesom det er vigtigt, du er afslappet til roommate interviewet, skal du også være dig selv. Udlejeren synes allerede du er interessant som en roommate, og du skal derfor bare være dig selv og lærer udlejeren bedre at kende. 

Derudover er det også vigtigt, at du lytter godt efter og virker interesseret i hvad udlejeren fortæller dig. Det giver heller ikke et godt indtryk, hvis du virker uinteresseret eller fraværende.

Et vellykket roommate interview



Udlejerne Martin og Christina er enige om, at et vellykket roommate interview er når man har haft en god samtale, og når den boligsøgende ikke er bange for at stille spørgsmål. "Jeg synes det er super vellykket, når man fra man mødes bare går i spænd med det samme. Og snakker om løst og fast - dog kommer ind på de relevante ting. Man kan sagtens mærke når en person er oprigtig, og ikke kun siger de ting, som personen tror, at man gerne vil høre" siger Christina. 

Efter roommate interviewet



Det kan virke rigtig godt, hvis man en dag eller to efter roommate interviewet lige skriver en tak-for-sidst-besked til udlejeren, hvor man også nævner, at man stadig er meget interesseret i værelset. Det skal bare være en lille besked, der følger op på jeres samtale og som igen viser, at du oprigtigt er interesseret. 


______________________________________________________________

Fik du noget ud af det?



Jeg håber at denne guide hjælper dig til at mestrer roommate interviewet. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til mine blogindlæg er du mere end velkommen til at sende os en e-mail på: [[email protected]](/cdn-cgi/l/email-protection#067573767669747246606f68627469696b6b67726328626d395573646c6365723b4d696b6b6368726774233436726f6a2334366774726f6d6a63746863)

Opdateret den: 31/01/2020