Artikler om: Råd fra tidligere brugere

Udlejere: Dette vil vi se i din ansøgning

Hvad skal en boligansøgning egentlig indeholde? Én ting er hvad du mener den skal indeholde, men hvad hvis udlejerne mener noget helt andet?

Vi har taget en snak med forskellige udlejere med det formål at finde ud af, hvad udlejerne selv ønsker at se i en ansøgning, når de skal finde en roommate til deres værelse. Forhåbentlig vil dette kunne give lidt inspiration til din boligsøgning, så du med nye idéer og motivation hurtigere finde din næste bolig.

Det skal selvfølgelig siges, at der er ingen facitliste til den helt rigtige ansøgning. Vi er alle forskellige og ser dermed også forskelligt på tingene.

Jeg har dog samlet de 4 mest gennemgående pointer fra udlejerne. Pointer som de mener er vigtige, for at en ansøgning fremstår seriøs og som gør, at de vil overveje at gå videre med personen bag ansøgningen.

Aldrig send en standard besked - gør beskeden personlig

Dette er nok dén ting, jeg har hørt flest udlejere sukke over. Standardbeskeden - ansøgningen som de tydeligt kan se, ligeså godt kunne være sendt til hvilken som helst anden udlejer. Udlejernes råd er derfor at gøre din ansøgning personlig. Husk at skriv ind eller stil spørsmål til noget der står i annoncen, så udlejerne kan se, at du rent faktisk har taget dig tid til at læse annoncen igennem. Dette viser dem, at du er oprigtigt interesseret i deres annonce, eftersom du spørger ind til den eller refererer til noget der står skrevet. Hvis udlejerne ikke kan se du egentlig har læst annoncen, vil de med større sandsynlighed gå videre med andre ansøgere, som har skrevet en mere personlig ansøgning.

God beskrivelse - de skal kunne se du passer godt ind

Næste pointe som udlejerne kommer med, er at en ansøgning skal indeholde en god beskrivelse. En beskrivelse af dig som søger boligen, så udlejerne bedre kan få et indtryk af hvem deres måske kommende lejer er. Hvis du ikke skriver lidt om dig selv, har udlejerne ingen chance for at danne sig et indtryk af dig som person og roommate, og vil derfor vælge at gå videre med andre ansøgere, hvor de bedre kan danne sig et indtryk og bedre kan se hvordan de vil passe ind i boligen. Så husk altid at skriv lidt om hvem du er, hvad du laver, dine interesser og hobbyer. Det behøver ikke være langt, bare nok til at udlejerne vil kunne få en idé om hvem du er og om du vil passe til deres ønsker i en roommate.

Husk profilbilledet

Du gør dig selv en stor tjeneste ved at have uploadet et profilbillede af dig selv til din profil, så udlejerne altid kan se hvem afsenderen af en ansøgning er. Det vil gøre din ansøgning meget mere personlig, og ligeledes mere mindeværdig, da udlejerne bedre vil kunne sætte et ansigt på din besked, og dermed bedre vil kunne huske dig, efter de har læst mange forskellige ansøgninger igennem. Uden at kunne sætte et ansigt på en ansøgning, er det sværere at forholde sig til ansøgningen, og man vil i højere grad blive valgt fra i forhold til andre med billede.

Hvorfor skriver du til lige netop mig?

Vigtigt for mange udlejere er, at du i din ansøgning giver udtryk for, hvorfor du skriver til lige netop dem. Hvad er det ved deres lejemål og annonce, der gør, at du ser det, som en god kommende bolig for dig? Det hænger lidt sammen med den første pointe, om at gøre din ansøgning personlig og skrive ind til annoncen, men hvis du yderligere kan fortælle, hvorfor du vælger at ansøge om værelset, vil det give et endnu bedre og positivt indtryk.


Jeg håber du kan bruge disse pointer og råd til din boligsøgning. Der er som sagt ingen facitliste til en ansøgning, men det er pointer, du kan tage med dig og have tanke på, når du sende din næste ansøgning. 

En god tommelfingerregel er, at hvis en udlejer har lavet en udførlig annonce med billeder af lejemålet, god information om dem selv, hvad de søger i en lejer, hvad lejemålet indebærer med mere, så vil de som regel også sætte pris på at du som ansøger, bruger tid på ansøgningen og indkluderer de ovenstående 4 pointer.

Opdateret den: 31/01/2020