Artikler om: Råd fra tidligere brugere

Findroommate-bruger: Sådan fandt jeg et værelse

Click here for English version: Findroommate user: How I found my new room


Vi er mange der kender til det. Du er boligsøgende, lejeboligmarkedet virker uoverskueligt og du ved ikke hvor du skal starte eller slutte i din boligsøgning. Hvordan skal man egentlig gå til sagen? 

Vi har snakket med Trine, en Findroommate-bruger, der netop har fundet et nyt hjem. Hun vil dele sin historie om, hvordan hun oplevede hele boligsøgningsprocessen og hvordan hun endte med at blive lejer at et dejligt værelse i København.Et udfordrende boligmarked

Da Trine stod til at blive boligløs og skulle søge et nyt hjem, var hun, som mange andre, i første omgang på jagt efter en lejlighed. 

Ved en simpel Google søgning fandt Trine frem til findroommate.dk og opdagede den vej igennem konceptet om deleboliger; et koncept hun straks synes virkelig godt om. Da hun også følte, at det ville være nemmere at finde et værelse i en delelejlighed fremfor en hel lejlighed selv, blev dette vejen frem for Trine i hendes boligjagt.

Trine indledte sin søgning med på forhånd at have et par søgekriterier. “Jeg ville gerne finde et sted, hvor personerne havde den samme alder som mig og nogenlunde fælles interesser og jeg ville helst også bo i nogle bestemte områder af København, fx. Nørrebro.”

Boligmarkedet i København og navnligt tættest mod centrum er dog en stor krigsmark med rigtig mange boligsøgende, som kæmper om langt færre ledige boliger.

Denne store konkurrence om boligerne fik Trine også at mærke. “Der var mange, som ikke svarede på ens henvendelser. Hvilket også er fair nok, hvis de ikke føler det er et match, men det kunne stadig været rart med et (høfligt) afslag.” 

Kontakt og hurtig proces

Frustrationen over de manglende svar slog dog ikke Trine ud. Hun fortsatte værelsessøgningen og det gav pote da hun med tiden fik kontakt til en udlejer på Nørrebro.

Da kontakten først var skabt gik det hurtigt. Trine forklarer her om hele forløbet: “Hende [udlejeren] som valgte mig som sin nye roommate, svarede på min henvendelse og spurgte ind til  f.eks. mine rengøringsvaner osv. Og så aftale vi en dag, hvor jeg kunne komme forbi og se lejligheden og se hinanden an. Vi kom rigtig godt ud af det med hinanden, så hun skrev og sagde, at hvis jeg stadig var interesseret, så var værelset mit.”

Så i løbet af en måneds tid gik Trine fra at være boligsøgende til nu at have fået både et nyt hjem samt en dejlig roommate. 

Trine var en af de heldige, der fandt en bolig i København. En god ansøgning, gåpåmod og vilje gjorde, at Trine trods udfordringer og bump på vejen i sidste ende kunne kalde sig værelseslejer.

Vi ved, at mange andre boligsøgende står i netop samme situation som Trine gjorde for kort tid siden, så vi har fået hende til at komme med et råd - fra en tidligere boligsøgende til en nuværende.

Trines råd til andre boligsøgende: 

Da vi lever i den digitale alder og man allerførst bliver dømt på sit billede og tekst, vil jeg anbefale til fremtidige boligsøgende ikke at afvise et værelse baseret på dette. Man har helt sikkert nogle specifikke krav til hvem man gerne vil bo sammen med og det er selvfølgelig også helt fair, men tag hellere chancen og mød personen og se værelse inden man afviser både personen og boligen med det samme.

Opdateret den: 31/01/2020