Det tager tid at finde sig til rette i en ny by. Ligegyldigt om du flytter til Aarhus fra Skanderborg eller Rønne, Frederikshavn eller Hillerød. Om du skal bo her i en uge eller resten af dit liv. Om du er lykkelig for endelig at have rykket teltpløkkerne til det aarhusianske, eller du med stor modvilje har indset, at den jyske hovedstad skal være dit nye hjem.

På Aarhus Panorama kender vi byen, som du kender din egen bukselomme. Vi har lavet en guide, så du slipper for at gå udmattet rundt og lede efter et godt sted at spise. En guide der viser dig byens gemte perler, så du ikke når at blive træt af Netflix, inden du bliver rigtig aarhusianer.

Du kender sikkert allerede ARoS, Musikhuset og det stemningsfyldte caféliv langs byens å, men hvis du tør opsøge byens hjørner og kanter, så har Aarhus meget mere at byde på. Kender du eksempelvis den gamle kunstbiograf i latinerkvarteret? Ved du, hvor du kan få byens bedste tapas? Og ved du hvor du kan danse til den lyse morgen? Vi har samlet det hele til dig her. 

Oplev.

Øst For Paradis. I Aarhus’ ældste og mest stemningsfulde biograf gemmer sig Paradisgade i Latinerkvarteret. Biografen har syv sale og viser skæve og anderledes film fra hele verden. 

Badeanstalten. En charmerende og velrenoveret svømmehal med lækkert spa-område og fine omklædningsforhold. Et godt sted at få sig et bad. 

Ole Rømer Observatoriet. Et smukt, gammelt observatorium, hvor du i vinterhalvåret kan betragte himmelrummet i observatoriets store kikkerter. 

Dokk1. En arkitektonisk perle med stort bibliotek, åbne læsesale og mange løbende arrangementer. Et sted du helt sikkert kommer tilbage til. 

Væksthusene. I Aarhus Botaniske Have ligger Væksthusene. Store drivhuse, hvor du kan gå på opdagelse i alverdens planter, blomster og klimazoner.  

Godsbanen. Et kulturhus der emmer af liv. Her er åbne kreative værksteder, teater, koncerter, folkekøkken, mørkekammer og kulturelle særarrangementer. Husk at gå op på stedets tag.  

Hæng ud.

Latinerkvarteret. Aarhus’ ældste bydel, hvor de charmerende byhuse klynger sig side om side og huser eksklusive tøjbutikker, kunsthåndværk og hyggelige caféer. Gaderne er brostensbelagte, og atmosfæren henter inspiration i den franske landsbystemning.  

Havnen. Aarhus har Nordeuropas største havn helt inde på livet. Havneområdet er et spændende sted at gå på opdagelse. Her gemmer sig alt fra industriområder til kreative kontorfællesskaber, fragtskibe, kraner og kunstgallerier. 

Den Permanente. Følger du jernbanen langs fjorden mod Risskov, kommer du efter 10 minutters gåtur til stranden ’Den Permanente’. Her kan du springe i fjorden fra badebroer eller gå på opdagelse i det omkringliggende smukke skovområde. 

Dyrehaven. Lidt syd for Aarhus ligger Dyrehaven. Et fredfyldt skovområde, hvor du kan komme helt tæt på vilde dådyr eller bare nyde en tur i skoven. 

Spis.

Oli Nico. Stemningen er uhøjtidelig, råvarerne i top og prisen i bund. På gastro grillbaren Oli Nico i Mejlagde har maden rødder i det europæiske landkøkken og kan nydes i restauranten eller tages med.  

Klassisk65. Restauranten i Jægergårdsgade er næsten altid stuvende fuld, og det er ikke uden grund. Stedet byder på franske specialiteter og god vin. Atmosfæren er afslappet og fransk. 

We Do Burgers. På Østergade i byens centrum finder du We Do Burgers. Konceptet er enkelt: De sælger rigtig gode burgere og sprøde fritter. Hverken mere eller mindre. 

Karma Sushi. Det vrimler med god sushi i Aarhus, men i Vestergade finder du et rigtig godt bud på det bedste. Karma Sushi er et lille hyggeligt sted med sushi af rigtig høj kvalitet. 

CANBlau. Byens lækreste tapas finder du på CanBlau. Hemmeligheden bag lækkerierne er, at CanBlau kun serverer tapas og gør det i ægte spansk stil, hvor bordet fyldes med små lækkerier. 

Bazar Vest. Lidt udenfor Aarhus finder du et hav af eksotiske spisesteder med mad fra det meste af Mellemøsten. Bazar Vest er Skandinaviens største bazar og ud over lækker mad, kan du også gå på opdagelse efter friske råvarer til et hjemmelavet festmåltid.

Fest.

Café Paradis. På øverste etage i en gammel kunstbiograf finder du Café Paradis. Her mixer DJ’s dansabel musik natten lang, og dansegulvet er altid stuvende fuldt. Dog anbefaler vi, du ikke kommer før kl. 01, da det først er her, stedet fyldes op. 

Shen Mao. Mellem polerede klubber og kiksede ølbodegaer ved Aarhus Å putter den hippe bordtennisbar Shen Mao sig. Her er mulighed for at danse, spille bordtennis og spille smart hele natten. 

Double Rainbow. Ved den gamle jernebanestrækning i et hjemmebygget sort træhus, finder du den populære klub Double Rainbow, som skaber ægte berliner-stemning med elektroniske beats og billige bajere.  

Sway. Musikken på Sway smisker for musikkendere. Her er de kedelige pophits skiftet ud med musikhistoriens alternative rock- og indie-konger, ofte spillet på vinyl. Publikum går gerne med solbriller, og her drikkes tæt.  

__________________________________________________________________

Aarhus Panorama er et gratis kultur- og livsstilsmagasin, der er sat i verden for at fortælle gode og overraskende historier om Aarhus. Magasinet udkommer på tryk seks gange om året og kan altid findes på byens mange cafeer.

Du kan også blive klogere på Aarhus, når vi hver dag udgiver en artikel på aarhuspanorama.dk

Fandt du dit svar?