Indre by er hjertet af gamle, charmerende København. Her var du indenfor voldene i gamle dage og om natten lukkede portene til byen. Du kan stadig se levn fra gamle København her i centrum, selvom byen med tiden har fået vokseværk. Søerne er for eksempel byens gamle voldgrave og togstationerne Nørreport, Østerport og Vesterport er opkaldt efter de gamle porte, der lukkede byen af om natten.

Indenfor byens volde og lukkede porte var der liv og glade dage i byen – og det er der stadig den dag i dag. Indre by er en helt unik bydel med mange muligheder  og oplevelser indenfor gå afstand. 

Her kommer min miniguide til nogle af indre bys bedste, sjoveste og hyggeligste steder - steder en københavner som jeg selv ynder at besøge. 

Du kan starte dagen med at spise svenske vafler og kaffe i den hyggelige svenske cafe Kalaset på Vendersgade 16.

Tag så forbi Torvehallerne der er en fryd for øjet og næsten med alle de mange forskellige boder, spisesteder og krydrede dufte. Torvehallerne holder til i to store glasbygninger, så selv i sne og kulde kan du varme dig herinde og lade dig friste af de mange smagsnydende tilbud. 

Tæt på Torvehallerne ligger en butik, som ikke mange kender. Men velbevarede hemmeligheder kan ikke holde evigt og denne hemmelighed er en jeg gerne deler med jer. Lige ved indgangen til Botanisk Have ligger der en charmerende butik, Botanisk haves butik. Butikken ligger så smukt i starten af parken og byder på planter de selv har dyrket i haven, forskelligt til hjem og have og andre sjove hyggelige ting. Stemningen i butikken er noget helt specielt og et passende besøg værd på vej til lidt grøn afslapning i Botanisk Have. 

Man kan aldrig få for meget god kage, kaffe og afslappende storbyhygge her i livet. Og Paludan Bogcafe er lige stedet hvor alle tre ting går op i en højere enhed. Cafeen ligger i en sidegade til Strøget, Fiolstræde. Så når du får nok af fortravlede mennesker på hovedgaden så smut her fordi. Tag gerne en bog med og nyd den afslappende stemning. Om sommeren kan du være heldig at få plads udenfor. 

En anden hyggelig cafe i ”boglige” omgivelser er Demokrat, som jeg også vil slå et stort slag for. Cafeen ligger i forlængelse af Hovedbiblioteket med Rundetårn som næsten nabo. Og så siges de her at have byens bedste croissanter! 

Københavns domkirke Vor Frue kirke er også et besøg værd. Her blev Kronprinseparret gift i stor prompt og pragt og millioner af blomster. Og når du alligevel er her kan du fortsætte hen til Notre Dame, som er en butik jeg tit stikker snuden forbi. De har alverdens ting til hjemmet – og til gode priser! Dette er stedet at gå på jagt efter små skønne ting, som du også kan have med i kufferten, hvis du er på besøg i hovedstaden. 

I en sidegade til Vor Frue Kirke og Notre Dame finder du den gamle pisserende. Stedet hvor byens fattige boede i gamle dage. Men i dag er området med gaderne Larsbjørnstræde, Larslejsstræde, Sankt Peders Stræde, Studiestræde og Teglgårdstræde fyldt med hyggelige cafeer, små spændende butikker og en stemning som man ikke finder andre steder i byen. Det er også her på Larsbjørnstræde at du finder restauranten La Galette. De laver simpelthen byens bedste madpandekager, færdig bum. Og om sommeren kan du nyde livet med et godt glas fransk rødvin og madpandekager i deres charmerende gårdhave.  

Rådhuspladsen er også et besøg værd. Det ligger tæt på Tivoli og på cafeen Chili Mili, hvor du kan få rigtig gode salater til rigtig billige penge. Og så kan du komme op i rådhustårnet og se ud over hele byen, fantastisk syn! 

Hvis det skal være rigtig københavnsk, så slut dagen af med at spise på restaurant Kjøbenhavn. Deres retter er alle opkaldt efter københavnske steder og seværdigheder. Super fantastisk koncept – og lige ned til Nyhavn og Skuespillerhuset.

Om Københavnerliv

Katrine ved mere om København end de fleste. Hendes dedikation til byen ses tydeligt i hendes blog, Københavnerliv, hvor hun inviterer sine læsere med hende rundt på sin færd i den smukke danske hovedstad. 

Katrines levende skrivestil får læserne til hele tiden at vende tilbage efter flere af hendes gode råd om København og den nordiske levestil. Katrine kommer hele vejen rundt om byen og de mange skjule skatte, der er at finde. Du kan læse mere om Katrine og hendes blog lige her: Københavnerliv

Fandt du dit svar?