Hvert år vil mange unge søge mod storbyerne hvor de skal studere videre de næste mange år.

Med et stigende antal boligsøgende, er det klart, at det vil lægge et pres på boligmarkedet. Da de fleste unge boligsøgende hovedsagligt er interesseret i lejeboliger, er det også lejeboligmarkedet, der er hårdest presset. Den store efterspørgsel på lejeboliger, kan også påvirke din boligsøgning.

Boligudlejerne vil modtage rigtig mange ansøgninger uanset hvilket medie du søger gennem. Derfor må du ikke blive slået ud hvis du ikke hører tilbage fra udlejerne lige med det samme. Går din boligsøgning dog ikke helt som du havde håbet, kan det være en god idé at forberede sig på en ‘Plan B’.

Hvad kan ‘Plan B’ være?

Er der gået noget tid hvor du har søgt bolig uden resultat? Så kan det være fordelagtigt at ændre din søgningsmetoder. 

  • Revurder dine søgekriterier. Du skal selvfølgelig stadig søge de boliger du er interesseret i, men du skal også overveje, at søge bredere end du i første omgang havde tænkt dig. Søg i andre områder end tættest på centrum, søg boliger selvom de ikke opfylder alle dine ønsker, men kin dele af dem
  • Selvom du søger en permanent bolig, så overvej også at søge de boliger der kun er ledige i en begrænset periode. Det er måske ikke dit drømmescenarie, at flytte ind for en 3-6 måneders periode, men det vil trods alt sikre dig en bolig, og det er en god start. Det vil give ro i sjælen, og så kan du altid fortsætte din boligsøgning efter en permanent bolig efterfølgende.
  • Undersøg alle dine muligheder! Husk at skrive dig op til kollegieværelser og studieboliger. Brug også dit netværk. Det kan jo være at nogen kender nogen, der kender nogen… Brug de sociale medier. Der er adskillige boliggrupper på Facebook, der har annoncer for ledige lejemål - det samme gælder dba. Så sørg for at udnytte alle muligheder, store som små. Man har jo lov til at være heldig! 
Fandt du dit svar?